``Това е младостта`` - 31.03.2015 г.

Апр, 9, 2015

Назад

На 31.03.2015г. в салона на Читалище ``Напредък-1895`` Радомир ученици от ТПГ ``Н.Й.Вапцаров`` изнесоха благотворителен концерт под надслов ``Това е младостта``. Този концерт постави началото на всички инициативи, посветени на 90-годишнината от откриването на първото електротехническо училище в България, чийто наследник е Техническата професионална гимназия.
Гости на тържеството бяха кметът на община Радомир г-н Пламен Алексиев, заместник-кметът г-жа Любка Димитрова, инж.Димитринка Тренева, началник - отдел „Образование, младежки дейности и спорт” в общината. Присъстваха много родители, ученици, учители,  представители на институции и граждани. Пред препълнената зала кметът Пламен Алексиев поздрави участниците и поднесе кошница с цветя, като пое ангажимент за осигуряване на средства за концертно участие на учениците в друго населено място извън територията на общината.
В концерта взеха участие 32 ученици от 8 до 12 клас с изяви в различни жанрове: скечове, буфосинхрон, танци, народни хора, народни песни, музикални компилации, мини мим спектакъл, рап и др. Сред дълго нестихващи аплодисменти младите таланти уверено представяха своите изпълнения – плод на тяхната обич към изкуството. Любовта на публиката заслужено спечели младият рапър Дани от 9в клас, който сам композира своите парчета  и има авторски песни, разпространявани в интернет. Сценарист и режисьор на спектакъла е г-н Людмил Николов, педагогически съветник в училището и негов бивш ученик.
Госпожа Василка Стоилова, директор на ТПГ „Н.Й.Вапцаров”, предостави сума, с която се поставя началото на благотворителна кампания, средствата от която ще бъдат използвани за изграждане на барелеф на патрона Никола Вапцаров и за издаване на книга за историята на училището.

Снимки от представлението може да видите тукНазад