Ученици от ТПГ ще посетят Страсбург

Апр, 15, 2014

Назад

Ученици от Техническа професионална гимназия „ Никола Йонков Вапцаров"- град Радомир спечелиха  регионалното състезание „ Евроскола", което се проведе  на 12 април 2014г. в Американския университет в град Благоевград.

Екипът в състав Даниел Петров от 10а клас и Михаела Бетова, Виктория Николова, Георги Ненков, Стефан Петров от 11а клас, с ръководител Мариета Гоцева, представи достойно училището и грабна журито с компетентност, чар, непринуденост и отлични езикови познания. Те, заедно с още 19 свои съученици, ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Страсбург и да участват в симулация на неговата работа.

По време на състезанието младите хора изразиха лична позиция за бъдещето на Европа, споделиха как се провеждат изборите за Европейски парламент и изказаха мнение за гласуването на предстоящите избори, които ще се проведат в периода 22-25 май 2014г. под мотото „ Този път е по различно“. Те направиха представяне на основната теза на български език и резюме на английски език и отговориха отлично на въпросите на публиката и журито, ръководено от г-н Теодор Стойчев, и. д. ръководител на Информационното бюро на ЕП в България.

Оценени бяха уменията на състезателите въз основа на няколко критерия — познаване на фактите, умение за извеждане на теза и доказателство, интерпретация на фактите и креативно мислене, презентационни и комуникационни умения, работа в екип.Назад